Сорти мигдалю
Приморський. Відзначається пізнім цвітінням та тривалим і стійким періодом спокою. В теплу зиму з провокаційними відлигами повільно виходить і із періоду спокою.
Завдяки пізньому цвітінню квіткові бруньки відзначаються винятковою стійкістю проти весняних заморозків.
Самостерильний сорт. Запилювачі його такі сорти: Нікітський 62, Нікітський пізньоквітучий, Десертний. Плодоносити починає на другий рік після садіння. Плоди пізно достигають. Врожайність висока — 4—5 балів, або 9,2 кг з дерева десятирічного віку в незрошуваних умовах. Шкаралупа м'яка, поверхня ямчасто-шорстка. В 1 кг налічується в середньому 361 горіх. Вихід ядра в середньому 50 % (максимальний 73,7 %).
|
Детальніше...
|
|
Мигдаль
Amigdalus communis L. Родина Rosaceae. Мигдалеве ядро використовують в основному у харчовій (92 %), а також у медичній (6 %) і в парфюмерній (2 %) промисловості.
Широке використання мигдалю в харчовій промисловості для виготовлення високосортних кондитерських виробів зумовлюється його високими смаковими якостями і вмістом у ядрі в середньому 25 % білків і від 20 до 70 % олії, стійкої проти термічної обробки.
Мигдалева олія на відміну від олії з грецького горіха, пекана, кедрового горіха та фісташок не гіркне.
|
Детальніше...
|
Насіннєве розмноження каштана
Розмножується каштан насінням і вегетативно — порістом від пенька та кореневими паростками.
Збір насіння в каштанових лісах проводять у вересні, а на Кавказі у жовтні і на початку листопада. Рекомендують зібране насіння сортувати на здорове й пошкоджене, а також за розмірами. (Калініна А. В., 1969). При цьому з 1 т плодів виходить 200 кг великих, 670 кг середніх і 130 кг дрібних. За розмірами до великих плодів належать горіхи —2,5—3 см, шириною 2,8—3,5 і товщиною 1,5—2, до середніх — 2—2,5, 2,0—2,8 і 1,2—1,5; до дрібних-1,5— 2 і 0,8—1,2 см. Сортування насіння за розміром і масою бажано проводити перед сівбою, тому що тільки з великого, здорового насіння можна виростити добре розвинені сіянці і саджанці.
|
Детальніше...
|
Каштанові ліси
Природні каштанові ліси поширені в нашій країні тільки на Кавказі. Чисті каштанники зустрічаються досить рідко, звичайно каштан росте з буком, грабом, дубом та ін: Загальна площа каштанових лісів і насаджень, за П. Н. Аленгьєвим (1973), становить більше 80 тис. га, з якої близько 80 тис. га припадає на гірські лісові масиви Чорноморського узбережжя Краснодарського краю, а також його гірських північнокавказьких районів. Великі масиви каштанників знаходяться також в західній і східній частинах Грузії.
В Азербайджані, за Л. І. Прилипко (1966), природні ліси зустрічаються у долинах річок і на південних схилах Великого Кавказу, піднімаючись нерідко до 1100 м над рівнем моря. Трапляються чисті каштанники або з домішкою бука, клена і граба.
|
Детальніше...
|
Каштан їстівний та мінливість його форм
Каштан їстівний мінливий за побудовою органів, загального габітусу, листя і особливо плодів.
За формою крони відома пірамідальні мутація var piramidalis Mottet. з вузькопірамідальною і var fastigiata A. Camus з широкопірамідальною кроною. За формою росту відома карликова мутація.
Феноформи можуть бути такі: рано і пізно розпускаються; з раннім і пізнім достиганням плодів і настанням листопаду.
|
Детальніше...
|
|
|
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Наступна > Кінець >>
|
Сторінка 3 з 9 |